Lancering Maatschappelijke Inspiratieraad (MIR)

Op 30 januari 2023 is de nieuwe Maatschappelijke Inspiratieraad (MIR) van de Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme gelanceerd.

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme presenteerde Rabin Baldewsingh de leden van de nieuwe Inspiratieraad. Daarmee is een belangrijke eerste stap gezet naar een samenwerking met een panel van sleutelfiguren uit de verschillende gelederen van Nederland. Het is voor de NCDR van onschatbare waarde om te worden gevoed met signalen vanuit de maatschappij. Daarom hebben wij de Maatschappelijke Inspiratieraad in het leven geroepen. Om samen op te trekken tegen discriminatie en racisme. Om ons scherp te houden en te sparren. Als toetssteen en inspiratie. 

De raad zal dan ook regelmatig bijeen komen om onderwerpen te bespreken op het vlak van het tegengaan van discriminatie en racisme. De eerste vergadering zal eind februari plaatsvinden. Het karakter van de inspiratieraad is informeel, bedoeld voor het delen van kennis, ideeën en het aanscherpen van beleid en strategie.

De Maatschappelijke Inspiratieraad bestaat uit maximaal 25 leden:

Rocky Tuhuteru: technisch voorzitter
Emine Bozkurt: ambtelijk secretaris

1. Yasmin Ait Abderrahman
2. Selda Akbal
3. Naima Azough
4. Mpanzu Bamenga
5. Mila van Burik
6. Simon Cohen
7. Seren Dalkiran
8. Moustapha El Baroudi
9. Carmen Fernald
10. Stefano Frans
11. Halil Karaaslan
12. Judi Mesman
13. Linda Nooitmeer
14. Hui-Hui Pan
15. Devika Partiman
16. Séun Steenken
17. Ron Steenkuijl
18. Jerry Straub
19. Mary Tupan-Wenno
20. Marianne Vorthoren
21. Eva Westerhoff
22. Cemil Yilmaz
23. Vacature
24. Vacature
25. Vacature

MIR
Beeld: ©copyright NCDR