20 juni Nationaal Congres 2024 'Verbinding in Verscheidenheid'

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie NBC Congrescentrum in Nieuwegein

Blokhoeve 1

3438 LC, Nieuwegein

Aanmelden kan hier

Hoe vinden we toch de verbinding, terwijl we als mensen van elkaar verschillen? Om deze vraag te beantwoorden gaat een brede vertegenwoordiging vanuit de samenleving, overheid en het maatschappelijk middenveld met elkaar in gesprek tijdens het Nationaal Congres op donderdag op 20 juni 2024.

Op de voorgrond staat een gebarentolk voor een podium. Op de achtergrond zijn op dat podium vier mensen te zien die in gesprek zijn.
Beeld: ©Bureau NCDR

Hoe vinden we, ondanks die verscheidenheid, toch de verbinding? Hoe zetten we juist die verschillen in om samen tot effectievere oplossingen te komen? Met wie ga jij het gesprek aan?

Op deze vragen zoeken wij tijdens het Nationaal Congres antwoord. De discussie over discriminatie en racisme is namelijk nog lang niet klaar. Onder leiding van dagvoorzitter Sheila Sitalsing komen diverse sprekers aan bod, waaronder Mpho Tutu van Furth, Dagmar Oudshoorn en Ahmed Marcouch. Daarnaast zijn er verschillende deelsessies over discriminatie en racisme in de volle breedte. We sluiten het Nationaal Congres af met een slotdebat. Wil je meer weten over het programma en de sprekers, of wil je je aanmelden? Dat kan via de website van het congres