Wat doet de NCDR

Wat doet de NCDR

Diversiteit als kans om de samenleving te versterken

De Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme (NCDR) is in oktober 2021 gestart met zijn taken. Deze regeringscommissaris heeft een onafhankelijke rol om zijn taken uit te voeren, onder de verantwoordelijkheid van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Rabin Baldewsingh zal deze rol voor de komende drie jaar vervullen.

THS Moslimdiscriminatie Zaandam
Beeld: ©niet toegestaan

“Discriminatie en racisme zijn fenomenen, die zich heel krachtig kunnen manifesteren in de samenleving”, vertelt Rabin over zijn nieuwe functie. “We moeten eerst erkennen dat discriminatie bestaat. Wij zijn allen verschillend en dat is prachtig. Dat betekent niet dat we niet gelijkwaardig zijn. We gaan ervoor zorgen dat we diversiteit als kans gaan zien, om onze samenleving als geheel te versterken”.

De Nationaal Coördinator is aan de slag met een nationaal programma tegen discriminatie en racisme met een meerjarenagenda. Input hiervoor zijn onder meer de signalen uit de samenleving. Hij gaat als verbinder, aanjager en waakhond deze ambitieuze agenda omzetten tot resultaten die bijdragen aan het tegengaan van discriminatie en racisme, ook in het Caribisch deel van Nederland.

Lees hier de functieomschrijving van de NCDR