Lancering Maatschappelijke Inspiratieraad (MIR)

Op 30 januari 2023 is de nieuwe Maatschappelijke Inspiratieraad (MIR) van de Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme gelanceerd.

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme presenteerde Rabin Baldewsingh de leden van de nieuwe Inspiratieraad. Daarmee is een belangrijke eerste stap gezet naar een samenwerking met een panel van sleutelfiguren uit de verschillende gelederen van Nederland. Het is voor de NCDR van onschatbare waarde om te worden gevoed met signalen vanuit de maatschappij. Daarom hebben wij de Maatschappelijke Inspiratieraad in het leven geroepen. Om samen op te trekken tegen discriminatie en racisme. Om ons scherp te houden en te sparren. Als toetssteen en inspiratie. 

De raad zal dan ook regelmatig bijeen komen om onderwerpen te bespreken op het vlak van het tegengaan van discriminatie en racisme. De eerste vergadering zal eind februari plaatsvinden. Het karakter van de inspiratieraad is informeel, bedoeld voor het delen van kennis, ideeën en het aanscherpen van beleid en strategie.

De Maatschappelijke Inspiratieraad bestaat uit maximaal 25 leden. Vanaf maart 2024 zijn dat de volgende personen:

Rocky Tuhuteru: technisch voorzitter
Emine Bozkurt: ambtelijk secretaris

1. Yira Bes
2. Selda Akbal
3. Arthur Kibbelaar
4. Mila van Burik
5. Seren Dalkiran
6. Moustapha El Baroudi
7. Carmen Fernald
8. Halil Karaaslan
9. Judi Mesman
10. Linda Nooitmeer
11. Hui-Hui Pan
12. Devika Partiman
13. Séun Steenken
14. Ron Steenkuijl
15. Jerry Straub
16. Mary Tupan-Wenno
17. Marianne Vorthoren
18. Eva Westerhoff
 

[Dit artikel is aangepast op 26-03-2024]
 

MIR
Beeld: ©copyright NCDR